Dutch English

Volvo Penta klapschroeven

Volvo Penta onderdelen
Volvo Penta
klapschroeven
De 2-, 3- en 4-bladige klapschroeven van Volvo Penta combineren minimale weerstand met effectieve voorstuwing voor zeilboten, met motoren van maximaal 120 pk. Het unieke ontwerp, zonder complexe mechanismen, biedt uitstekende besturing, ook in achteruit. Het grote formaat van de bladen en hun unieke elliptische profiel (met hoge schuinte) dragen bij aan de hoge prestaties, en het unieke bladprofiel zorgt voor een zeer stille en trillingsvrije werking.

Eenvoudig, betrouwbaar ontwerpVolvo Penta weerstandsgrafiek
Robuuste conische tanden zorgen ervoor dat de schroefbladen zich altijd in de juiste positie bevinden. Anders dan bij de conventionele duurdere en complexere schroeven met verstelbare bladen, zijn er geen complexe mechanismen of andere componenten die problemen kunnen veroorzaken.

Minder weerstand 
De 2-, 3- en 4-bladige klapschroeven bieden 8 maal minder weerstand dan een 3-bladige vaste schroef en 3,5 maal minder weerstand dan een 2-bladige vaste schroef.

Hogere snelheid
Volvo Penta's klapschroeven bieden een hogere snelheid dan een conventionele tweebladige opklapbare schroef. In vergelijking met een vaste driebladige schroef bieden deze min of meer dezelfde snelheid over het volledige toerentalbereik.

Meer vermogen
De klapschroeven bieden een uitstekende manoeuvreerbaarheid. Ondanks de opklapbaarheid van de schroef zijn de voorwaartse en tegengestelde stuwkracht volledig vergelijkbaar met die van een vaste schroef..

Naafkit voor vele merken sail-drive
Alle klapschroef naven voor het gebruik op een sail-drive zijn voorzien van een flexibele rubberen bus die de schok van het inschakelen absorbeert en de propeller galvanisch isoleert van de sail-drive. De naaf heeft ook een veiligheids-systeem wat de levensduur verlengt en er voor zorgt dat er in elke situatie gemanoeuvreerd kan worden. De Volvo Penta klapschroeven zijn beschikbaar voor Bukh-, Nanni-, Hydrodrive-, Lombardini-, Sonic-, Yanmar, ZF, Technodrive en andere merken sail-drive units, vraag ons naar de mogelijkheden..

Beste uit de test!
Volgens het toonaangevende Australische zeilblad ‘Australian Yauchting’ komt de klapschroef van Volvo Penta als beste uit een door hen georganiseerde test. De internationaal vermaarde auteur Nigel Calder testte meerdere klapschroeven en schreef daarna het artikel ‘Folding prop-gear test’.
Lees of Download het volledige artikel

 

sail

Tweebladige klapschroef voor 5–40 pk

Bij de tweebladige schroef kunt u kiezen uit 20 verschillende bladsets en 6 verschillende naafsets. Met de bladsets heeft u optimale configuratiemogelijkheden voor een perfecte afstemming van diameter en schuintegraad. De naaf en het blad zijn vervaardigd uit een legering van nikkel, aluminium en brons. Het bladoppervlak 25% (2 x 12,5). Beschikbaar voor zowel Saildrive als schroefas. Ø 14–19 inch. Schuintegraad 7–13.

sail

Driebladige klapschroef voor 25–60 pk

Bij de driebladige schroef kunt u kiezen uit 28 verschillende bladsets en 6 verschillende naafsets. De naaf en het blad zijn vervaardigd uit een legering van nikkel, aluminium en brons. Het bladoppervlak 37% (3 x 12,3). Beschikbaar voor zowel Saildrive als schroefas. Ø 14–19 inch. Schuintegraad 9–16.

 

sail

Vierbladige klapschroef voor 55–120 pk

Bij de vierbladige schroef kunt u kiezen uit 10 verschillende bladsets en 8 verschillende naafsets. De naaf en het blad zijn vervaardigd uit een legering van nikkel, aluminium en brons. Het bladoppervlak 45% (4 x 11,25). Beschikbaar voor zowel Saildrive als schroefas. Ø 20–22 inch. Schuintegraad 14–20.

 

Uw referentie


Specificatie aandrijving


Specificatie schip

Bijzonderheden


* Vereiste velden